אני רוצה לעבור לתזונה טבעית אבל אין לי זמן/תקציב/יכולת, מה בכל זאת אפשר לעשות?

כלל הזהב שילווה אותנו לכל אורך הדרך הוא: כשהתזונה גרועה התרופות חסרות תועלת וכשהתזונה טובה אין צורך בתרופות.

אין ספק שאוכל חי ולא מעובד הוא הבריא ביותר לכלב שלכם. אבל, אם אתם עדיין לא בשלים לעבור לאוכל חי, מכל סיבה שהיא, זמן, תקציב, צמחונות, הנה כמה טיפים כיצד להפוך את האוכל היבש למזין יותר ולעשות את הכי טוב בסיטואציה גרועה.

נתחיל בכמה הנחיות לגבי האוכל היבש:

  • אל תידבקו לסוג אוכל אחד.תגוונו. האכילו אוכל מיצרנים שונים. הגיוון בסוגי האוכל מההתחלה ייפתח מעי עמיד וחזק יותר לכלב במידה והשינויים נעשים בהדרגה.
  • תקראו את רשימת המרכיבים והימנעו ממרכיבים בעייתים ומזיקים. אוציא על זה מאמר בנפרד.
  • כל אוכל מאבד מהערכים התזונתיים שלו 6 שבועות אחרי הפתיחה של השק.מומלץ לרשום את תאריך הפתיחה. במידה והאוכל מבוסס על עוף , מומלץ לקנות שק שמספיק לשבועיים כי הוא מכיל שמנים בלתי רווים שמתחמצנים בקלות וגורמים לאוכל להתקלקל מהר יותר.
  • להשאיר את האוכל בשק שלו ולא להעביר למיכל פלסטיק. הדפנות הכפולות בשקי האוכל שומרות על טריותו ומונעות חימצון וחדירת לחות. חמצן יכול לחדור למיכלי פלסטיק. בנוסף, לאורך זמן, שאריות שומן מהאוכל המאוכסן במיכל יכולות להצטבר בדפנותיו ולזהם אוכל חדש שנכנס אליו.


לשדרג...

במידה וממשיכים עם אוכל יבש, מומלץ להוסיף 25% מכל ארוחה את המרכיבים הבאים  (לגוון). 

פרוביוטיקה ופרהביוטיקה

 אחת מהבעיות של האוכל היבש היא שהחום הגבוה בתהליך העיבוד הורג בקטריות רעות וטובות ומערער את מאזן החידקים במעי.האיזון הזה בין חידקים טובים ורעים חיוני למערכת חיסון תקינה של הכלב. לכן מומלץ להוסיף פרוביוטיקה שמכילה את החיידקים הטובים המחזקים את המערכת החיסונית ושעוזרת לגוף לפרק מזון ולספוג אותו טוב יותר. הפרהביוטיקה מזינה את החיידקים הטובים וגורמת להם להתרבות ולפרוח. פרוביוטיקה נמצאת במזון תוסס כמו יוגורט, קפיר, חומץ תפוחים והפרהביוטיקה נמצאת במזון כמו אספרגוס,בננה, תפוח עם קליפה וכן – שום.  אפשר לתת שום 3 פעמים בשבוע ללא פחד. שום רעיל לכלב רק כשניתן בכמויות גדולות. המינון: לא יותר מחצי שן לכל 9 קילו ממשקל הכלב. כלומר חצי שן לכלב ששוקל 9 קילו. שן שלמה לכלב ששוקל 18 קילו. מקסימום 2 שיני שום לכלב בכל גודל. מינון חומץ תפוחים כפית לכל 7 קילו ממשקל הכלב.

אזהרה: אסור לתת שום במידה והכלב סובל מאנמיה.

ירקות

להוסיף ירקות טריים מאודים כמו גזר וברוקלי, כרובית, המכילים אינזימים שעוזרים להתניע את תהליך העיכול. למה מאודים? או טיפה מבושלים – כי לכלבים, בניגוד לאוכלי עשב,  אין את האינזים שאחראי לשבירת התאית בצמח שמאפשר את השחרור של המרכיבים התזונתים שלו. אם תתנו לכלב גזר חי, הוא פשוט יעבור בשלמותו לצואה ללא עיכול. אם אתם רוצים שהכלב יספוג ויטמין A מהגזר, אתם צרכים להאכיל את הכלב בשפן שלעס את הגזר. או, לחקות את תהליך הטרום-עיכול שמתרחש בקיבה של השפן על ידי בישול קל או אידוי על מנת  לשחרר את המרכיבים המזינים בירק ולאפשר להם להיספג.

ירקות עליים כמו קייל, תרד, סלרי, פטרוזיליה מכילים כמות גבוהה של ויטמין E. ירקות מותססים גם הם אופציה מצויינת.

פירות

מכיוון שהויטמינים הטבעים גם נהרסים במהלך יצור המזון, היצרנים חייבים להוסיך ויטמינים סינטטים שגורמים נזק יותר מתועלת והופכים לרעילים אם מוסיפים אותם בהפרזה. לכן שוב ירקות וגם פירות יספקו את הויטמינים הטבעיים והערכיים שהכלב צריך. פירות מומלצים:  פירות יער (בעיקר אוכמניות) , פטל, תפוח עם הקליפה, אגס.

ביצה

פעמיים בשבוע – ביצה לא מבושלת יחד עם הקליפה. הביצה מהווה מקור מצויין לחלבון וכולסטרול שנחוץ לפעילות לבבית  והקליפה היא מקור מצויין לקלציום.

אומגה 3

באוכל יבש חסרה אומגה 3 לכן להוסיף דג או זרעי המפ.

שמן

לפזר של שמן קוקוס ושמן זית על האוכל (יום כך ויום כך). מינון: כפית

תערובת בריאה

לטחון יחד עלי כרוב+תרד+גרגר הנחלים+פטרוזיליה+ברוקולי+זרעי דלעת+שומשום+צ'יה לשמור במנות של 100ג ולתת כל יום קצת שעה לפני הארוחה.

נסו. אשמח לתגובות.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.