כיצד משפיעה התזונה החיה על בדיקות הדם של הכלב?

למרבה הצער, רוב הוטרינרים אינם דוגלים בהאכלה טבעית. אחת מהסיבות היא שהם לא מבינים בזה הרבה. בכל לימודי הוטרינריה, הסטונדנטים מקבלים אולי 4 שיעורים בנושא תזונה וגם הם מועברים על ידי נציגים מתעשיית המזון היבש.  התוצאה היא שרבים מהוטרינרים נלחצים כאשר ערכי הדם של הכלב הניזון מאוכל חי מוטים, דבר שיכול לגרור בדיקות חוזרות ומיותרות שיקרות מאד עבורכם ולא נעימות לכלב.

תוצאות בדיקות דם לכלבים שאוכלים מזון חי יכולות להיות שונות מאלו של כלבים שאוכלים מזון יבש ואתם צריכים להיות ערים לכך במידה והכלב שלכם אמור לעבור בדיקת דם.

הנה סיכום קצר שמראה אלו ערכים בבדיקות הדם בדרך כלל שונים בין כלבים שאוכלים אוכל יבש ואוכל חי והסבר קצר על כל אחד מהם.

התוצאות שלהלן נלקחו ממחקר שנערך על ידי ד"ר  דודס, שכלל למעלה מ- 200 כלבים מגזעים שונים שניזונו מתזונה גולמית למשך 9 חודשים לפחות לפני איסוף דגימות הדם. תוצאות בדיקות המעבדה הושוו לכלבים בריאים הניזונים מאוכל יבש. מרבית ערכי הדם היו דומים למעט אלו.


ערך

כלבים שאוכלים אוכל חי

כלבים שאוכלים אוכל יבש

ערכים נורמלים

המטוקריט (Hematocrit)

5.6%+ 53.5– 51.0+6.6

        47.6+6.1%

37-55%

אוראה ניטרוגן בדם

BUN – Blood Urea Nitrogen

22.0+8.7  – 18.8+6.9
mg/dl

15.5+4.7mg/dl  

6-24mg/dl

קראטינין (Creatinine)

*1.20+0.34mg/dl

1.07+0.28mg/dl

0.4-1.4mg/dl

* התוצאות האלו נמדדו רק אצל כלבים שאכלו תזונה של המותג  Volhard

המטוקריט (Hematocrit)

המטוקריט מראה את אחוז תאי הדם האדומים. ירידה בהמטוקריט (אנמיה) יכולה להיגרם כתוצאה מתזונה לקויה, טפילים או מחלות כרוניות כולל סרטן ומחלות כבד. ערכים גבוהים (התייבשות) מהווים מקור לדאגה יותר בקרב כלבים שאוכלים אוכל יבש חסר לחות. כלבים שאוכלים אוכל חי גם נוטים יותר לקבל ברזל וויטמין B מהמזון עתיר החלבון שהם מקבלים.

אוראה ניטרוגן (Blood Urea Nitrogen)

אוראה בדם הוא מוצר פסולת שמקורו בפירוק חלבונים בכבד. רמות נמוכות לרוב נובעות מצריכת חלבון לקויה, ספיגה נמוכה או נזק לכבד. רמות גבוהות יכולות להיגרם כתוצאה מנזק לכליות, תרופות מסוימות, צריכת נוזלים נמוכה, דימום במעיים, אי ספיקת לב או ירידה בייצור אנזימי העיכול על ידי הלבלב. לכלבים שאוכלים אוכל חי יש בדרך כלל רמות BUN גבוהות יותר מכיוון שהם צורכים יותר חלבון.

קראטינין (Creatinine)

קראטינין גם קשור לפירוק חלבונים. רמתו היא השתקפות של מסת השריר בגוף. רמות נמוכות מעידות על צריכת חלבון נמוכה מידי, מחלת כבד, נזק לכליות או הריון. רמות גבוהות מידי משקפות בדרך כלל נזק לכליות ויש צורך לעקוב אחריהם בקפידה.

בפעם הבאה שהכלב לכם יצטרך לעבור בדיקת דם שימרו את הלינק ותגיעו מוכנים לשיחה עם הוטרינר. והכי חשוב, תאכילו את הכלבים במזון שהגוף שלו בנוי לאכול. למזון חי יש אין ספור יתרונות.ואם אתם רוצים להתחיל - זה המקום.


מקור: Dana Scott - Dogs Naturally

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.