מרק עצמות

המרק הזה מצויין בכל מצב. הוא עשיר במינרלים מזינים וערכים תזונתיים וגם זול וקל להכנה.


מדוע מרק עצמות טוב עבור הכלב?

  • עוזר לשמור על מעי בריא. טוב במיוחד לכלבים שסובלים מבעיות עיכול
  • מחזק את המערכת החיסונית של הכלב ומסייע לכבד בניקוי רעלים
  • עוזר להגן על המפרקים
  • עשיר במינרלים כגון קלציום, סולפור, מגנזיום ופוספורוס


  • איך להכין מרק עצמות לכלב?

  • למלא סיר גדול או קרוקפוט (בישול איטי) ברגלים של עוף, עצמות מח עצם וקצת שום. אפשר לזרוק לסיר גם שאריות עצמות מהארוחה שלכם – למרק זה בסדר.

  • למלא את הסיר במים עד שהכל מכוסה + 5-7סמ.
  • להוסיף 3-4 כפות של חומץ תפוחים אורגני או מיץ לימון. המרכיבים האלה אחראים להוציא את המינרלים מתוך העצמות ולמרקם הג'לי של המרק.
  • לבשל בקרוקפוט (סיר חשמלי לבישול איטי) על High שעה ולהוריד ל-Low ל24 שעות. אם אין לכם קרוקפוט, בשלו על אש קטנה כל הלילה. 
  • כשהמרק מוכן להוציא את הבשר והעצמות החוצה.
  • אם רוצים, ניתן בשלב הזה כשהמרק עדיין חם להוסיף קצת ברוקלי או קייל.
  • אחרי שהמרק מתקרר, להכניס למקרר לכמה שעות.
  • להוציא מהמקרר ,להסיר את שכבת השומן והמרק אמור להיראות כמו ג׳לי.  אם לא קיבלתם מירקם של ג'לי זה אומר שלא הוספתם מספיק חומץ או מיץ לימון. תזכרו לפעם הבאה אבל עדיין מה שהכנתם מצויין. לא לזרוק!

  • לשמור בקרור עד 4-5 ימים.
  • להוסיף לאוכל של הכלב בערך 3 כפות מלאות או יותר אם רוצים. זה אוכל לא תרופה כך שאין הקפדה.

בתאבון!


בסיר גדול יש מספיק כמות ל-5 כלבים ל-4-5 ימים ואפשר להכניס את כולו למקרר אם יש מקום. אם יש לכם רק כלב אחד או שניים, תעבירו את המרק לצנצנות זכוכית. אם יש לכם כלבים קטנים, תעבירו את המרק לתבנית של קוביות קרח ותוציאו כל פעם קוביה.

אפשר ומומלץ גם להקפיא. המרק הזה מצויין כשהכלב חולה (כמו מרק עוף עבורינו). אז תקפיאו קצת למקרי חרום.

מקור: Dana Scott -Dogs Naturally

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.