מה יש בתוך החיסונים?

האם תהיתם אי פעם מה יש באותו בקבוקון זעיר שהוטרינר מזריק לכלב שלכם? 

לצערי, אנו משקיעים יותר זמן בלחקור אלו יכולות יש לנייד שאנו חושבים לקנות מאשר במה מוזרק לכלבים שלנו מידי שנה וללא צורך. 

אבל אם אתם קוראים את הבלוג שלי, סימן שאתם מוכנים להשקיע את הזמן בללמוד את הנושא. אז אני מזמינה אתכם לצלול עמוק לתוך הפוסט אבל מזהירה מראש שהחוויה לא תהיה מהנה. 

הקוקטייל הרעיל

כל החיסונים מיוצרים בעצם באותה דרך. אין הרבה שוני במרכיבי החיסון מחברה לחברה וממינים למינים (בני אדם, כלבים, סוסים וכו ') ... פרט לחלקיקי הנגיף עצמם. 

בעבר היתה יותר שקיפות. כל המרכיבים היו מצויינים על העלון המצורף לחיסון. אבל עכשיו קשה יותר ויותר לבדוק ממה בדיוק מורכבים החיסונים.

עבור וטרינרים הוליסטים, הנוסחה של החיסון שמאושרת על ידי ה- FDA אינה מכילה מספיק נתונים על מנת להמליץ על סוגי חיסונים או לוחות זמנים ... בשביל ה-FDA זה בדרך כלל One size fits all. מה שאומר שאתם צריכים להיות עירניים ולשאול שאלות. 

סוגי המרכיבים

למרות שאיננו מכירים את כל המרכיבים של כל חיסון בודד ... אנו מכירים את סוגי המרכיבים הנפוצים ברוב החיסונים: 

תוספים: מלחי אלומיניום, *סקוואלן על בסיס שמן, **ליפופוליסכרידים על בסיס חיידקים, סוכרים. 

חומרים משמרים: כספית (תימרוסל), אנטיביוטיקה (ג'נטמיצין, אמפוטריצין B, ניומיצין, פולימיקסין-ב), פנוקסיאתנול. 

חומרים מחלישים: פורמלדהיד. 

מצע לגידול נגיפים: רקמות של בעלי חיים זרים: 

  • עובר אפרוח
  • סרום שור
  • רקמת ריאות עוברית אנושית
  • רקמת כליה של קוף
  • רקמת חזיר
  • ביצים
  • חלבוני חרקים

 קוטלי פטריות ומיקרוביאלים: פנול, פורמלדהיד.

מרכיבי חציצה: גליצרול, סורביטול, סוכרוז, מלחים, בוראקס***. 

מייצבים: פורמלדהיד. 

חומר פעיל משפר חדירות: פוליסורבט 80 (Tween® 80). 

חלקיקי נגיף: נגיפים מוחלשים או מומתים, *****נגיפי רוטה (Rotavirus) מרקמות בעלי חיים המיועדים לפיתוח חיסונים.

מזהמים: גליפוסט שנמצא ברקמות בעלי חיים המוזנים ב- GMO  (מזון מהונדס) , נגיפי חרקים למינהם.  

*סקוואלן – תרכובת כימית המופקת מחיות או צמחים.
**  ליפופוליסכרידים - מולקולות של ליפידים שקשורות למולקולות של סוכרים בקשר כימי.
*** בוראקס – מלח של חומצה בורית
 **** נגיפי רוטה הם הגורמים העיקריים לדלקות מעיים בתינוקות וילדים

רשימת המרכיבים הנ"ל אמורה לגרום לכם חלחלה, לדרבן אתכם להמשיך לחקור את הנושא, ובהחלט לגרום לכם להסס לחסן את הכלבים שלכם בתדירות גבוהה כל כך. 

אני מציעה לכם להמשיך לקרוא על מנת שתבינו את המשמעות של החיסונים בכל הנוגע לאריכות ואיכות החיים של הכלבים שלכם ... שלא לדבר על הסבל שלכם ושל הכלב שעלול לפתח מחלה כרונית כתוצאה מהחיסונים.

חברות הפארמה והתקשורת עושים ככל יכולתם לשכנע אתכם שלחיסונים אין תופעות לוואי מזיקות וגם אם כן הן נדירות ומתרחשות ביקום מקביל... אך בגדול החיסונים טובים וכוווווולם זקוקים להם! 

אבל יותר ויותר וטרינרים שלמדו היטב את הנושא טוענים את ההפך – שהנזק גובר על התועלת ומבקשים לשתף את המידע שאותו אני חולקת אתכם בפוסט הזה.

המזיק הראשון – התוספים

התוספים הם כימיקלים שנוספו לחיסונים בכדי להגביר ולהאריך את התגובה החיסונית ... במיוחד באיזור ההזרקה המקומי. והם כוללים בעיקר מלחי אלומיניום שהתגלו לפני שנים רבות ומשתמשים בהם לכבישת מלפפונים. 

אין אף יצור חי המשתמש באלומיניום - אין! 

ברגע שאלומיניום נמצא בגוף, קשה להסירו. זה מטריד כיצד שיטה זו של כבישת מלפפונים הפכה למרכיב לשיפור חיסונים ... תוספי האלומיניום מעוררים את כלל המערכת החיסונית (לא בצורה סלקטיבית או ספציפית), מה שגורם ל"חסינות "להימשך זמן רב יותר.

אנו רואים את התגובות לחיסונים כלא מזיקות ומכנים אותם באופן קולקטיבי "אלרגיות" ... אך כל מי שחי עם כלב עם אלרגיה יודע שהן רחוקות מלהיות לא מזיקות. 

לאחר שהאלומיניום גורם לנזק מקומי, הוא עובר למוח, לטחול, לשרירים, לעצמות, לכבד וללב ... שם הוא מגרה שוב ושוב את מערכת החיסון וגורם לה להישאר "מופעלת". 

חומרים רעילים אלה נחקרים באופן כה נרחב עד שיש תסמונת המתארת את מכלול המחלות שהם גורמים. התסמונת הזו נקראת ASIA (תסמונת דלקת אוטואימונית הנגרמת על ידי תוספים או חומרים מסייעים). כל המחלות האוטואימוניות (כשהגוף תוקף את עצמו) מתחילות מהחדרת כימיקלים לגוף, ביחוד אלומניום. מעטים הוטרינרים או הרופאים שאפילו מודעים לתסמונת זו, כך שלא סביר שתדעו עליה. תסמונת זו מראה כי גירוי כרוני של מערכת החיסון גורם לדלקות כרוניות כמו דלקת בלבלב (פנקריאטיס) למשל. דלקות כרוניות גורמות למחלות אוטואימוניות בכל הגוף. מחלות אוטואימוניות, כמו סרטן, הפכו למגיפה בקרב כלבים. כשהרקמות מודלקות, קשה מאד לרפא אותן. וכשמוסיפים גם מרכיבים כגון סקוואלן, סוכרים וליפופוליסכרידים למרכיבים האחרים, הם מגרים מאוד את מערכת החיסון והופכים את התגובה לחיסונים לאגרסיבית וארוכה יותר. 

אבל, גם אם הכלב שורד את ההשפעות המזיקות של מתכות כבדות, שמנים, סוכרים וסוכרים שומניים המיוצרים על ידי חיידקים ... יש עוד מכשולים לעבור.

המזיק השני - חומרים משמרים

החיסונים אינם יציבים בטמפרטורת החדר. קירור וייצוב כימיקלים הוא קריטי בכדי לשמור על פעילות המרכיבים, אבל, זה עדיין לא מספיק. יש צורך בחומרים משמרים כימיים.

המשמר הנפוץ ביותר הוא תימרוסל המכיל אתיל כספית. מוסיפים אותו לבקבוקי חיסונים על מנת למנוע זיהום חיידקי לאחר פתיחת הבקבוק. השימוש הרחב בכספית בחיסונים נובע ככל הנראה מהעלות הנמוכה שלו. כספית רעילה מאוד למערכת העצבים המרכזית. היא יכולה לפגוע בתפקודים המוטוריים ותפקוד הזיכרון. עבור בעלי יכולת ניקוי רעלים לקויה למתכות כבדות, היא גורמת לבלאגן גדול יותר במערכת החיסון.

בנוסף, החיסונים מכילים חומרים משמרים אחרים כדי למנוע צמיחה של חיידקים ופטריות. אלה כוללים אנטיביוטיקה נפוצה וקוטלי פטריות ... כגון גנטמיצין, אמפוטריצין B, ניומיצין ופולימיקסין-ב. נשאלת השאלה האם השימוש במשמרים האלה הכשירה את הקרקע להתפתחות החיידקים העמידים בפני נוגדנים.

ואם זה לא היה מספיק, הוסיפו קורטוב של פנוקסיאתנול, שעשוי מפנול, חומר מסרטן ידוע ... שמקורו בבנזן, מסרטן אחר ידוע. מיקרוביאלית, זה אותו פנול המצוי באופן טבעי בזפת ופחם. זוהי חומצה רעילה ביותר (המכונה חומצה קרבולית) שצורבת את העור, העיניים, ומאכלת את מערכת הנשימה ... ובעצם את כל הרקמות. פנוקסיאתנול ידוע בדרך כלל כגורם לבעיות במערכת הרבייה. ניתן למצוא את תוצר הביניים הכימי שלה בייצור של פלסטיק (BPA), ניילון, חומרי ניקוי, קוטלי עשבים ותרופות. ואם זה לא הספיק, הרייך השלישי השתמש בו כדי להרוג אנשים. 

אם זה עדיין לא מעורר בכם צמרמורת, המשיכו לקרוא ... 

המזיק השלישי - מרכיבים מחלישים

החלשה או הפחתה היא תהליך שינוי חלקיקי הנגיף או הוירוס (הנקראים אנטיגנים). זה הופך אותם לפחות ארסיים ... ובכך מפחית את יכולתם לגרום למחלות. חיסונים אלה נקראים חיסונים חיים מהונדסים (ששונו) והם מהווים רבים מחיסוני הליבה, כולל פרבו וכלבלבת. הנגיפים נחשבים לחיים אך מוחלשים ... ולכן הם נוטים פחות לגרום למחלה הקלינית. לחיסונים מסוג זה יש מספיק נוגדנים קיימים על מנת לעורר את מערכת החיסון להגיב בצורה יעילה ולאורך זמן. עובדה זו מקטינה את הצורך להוסיף את התוספים שדיברנו עליהם קודם. 

חיסונים מומתים, מבוססים על נגיף מומת (כלבת, פוליו). ואיך ממיתים את הנגיף? בדרך כלל על ידי חום או פורמלדהיד ... חומר מסרטן ידוע. חיסונים אלה חלשים יותר וזקוקים לחיזוק תקופתי (בוסטר) על מנת לספק תגובה חיסונית יעילה. לכן הם בדרך כלל שמורים למחלות שעלולות לעבור מבעלי חיים לבני אדם כמו כלבת. החיסונים מנגיפים מומתים זקוקים לתוספות ויותר נוגדנים... מה שגורם להם לעורר את מערכת החיסון בצורה חזקה יותר ולאורך זמן. זו הסיבה שחיסונים אלה עלולים לגרום לתופעות לוואי חמורות יותר מאלו של החיסונים המוחלשים. 

ידוע גם שנגיפים מדביקים כל מיני צמחים ובעלי חיים. העברת אנטיגנים של נגיפים דרך תרביות מרקמות של צמחים או בעלי חיים נגועים יכולה לגרום לזיהום נגיפי לא רצוי ... מה שהופך את קוקטייל החיסון לנגוע. מרכיב נוסף בקוקטייל החיסון הוא פורמלדהיד. חומר מסרטן ידוע המשמש כחומר כימי מחליש. 

האם הראש שלכם מסתובב? שלי כן. 

המזיק הרביעי – מצע הגדילה

חיסונים רבים מפותחים מרקמה הנחשבת זרה לגופם של כלבינו. הרקמות הנפוצות המשמשות לגידול נגיפים לחיסונים הן: 

  • עוברי אפרוחים
  • סרום שור עוברי
  • ריאה דיפלואידית אנושית (עובר מנותק)
  • כליה של קוף
  • כליה מכלב
  • ג'לטין חזירי

האמצעים האלה לא נועדו לעורר תגובה חיסונית  ... אבל הם בהחלט כן. תאי הרקמה הזרה עושים את דרכם בזרם הדם של הכלב וחושפים את האיברים שלו לחלבונים האלה ... שמעולם לא היו זוכים לגישה למקומות ה"קדושים" בגוף. זו הסיבה שאנפילקסיס ... או אלרגיות כרוניות לבשר חזיר או לביצים הן תגובות שכיחות לאחר חיסונים.

אתם בודאי מתחילים להבין את הרעיון... ואת הנזק. 

המזיק החמישי – המסננים או החוצצים

מרכיבים כמו הסוכרים גליצרול, סורביטול וסוכרוז, כמו גם מלחים ובוראקס ... כולם פועלים לסנן את הקוקטייל הכימי המגוון כדי לסייע בשמירה על pH מאוזן. הבוראקס שאני מזכירה הוא נתרן בוראט ... חומר שהוגדר כמדאיג על ידי הסוכנות האירופית לכימיקלים. זהו אותו חומר ניקוי בתוך הקופסא שגדלנו אתו. תפקידו בחיסונים אינו ברור, למעט לשמור על איזון pH. המרכיב הזה קשור לתמותה מוגברת של עוברים, משקל לידה נמוך ומומים בתינוקות ושיעורי פיריון נמוכים בקרב כלבים וחולדות שנחשפו אליו דרך מזון. אבל האכלה של בוראקס אינה רעילה כמו הזרקה ישירה שלו לתוך הגוף.

המזיק השישי – מרכיבים מתחלבים

מרכיבים מתחלבים הם תוספים המחברים בין חומרים שאין להם זיקה משותפת, ולאחר החיבור מונעים את היפרדותם. השימוש בהם בחיסונים מאפשר למרכיבים להתערבב ולהישאר בתמיסה הומוגנית. התחלב העיקרי המשמש הוא פוליסורבט 80 (המכונה גם Tween® 80) ... נמצא בכמה רוטבים לסלט, תרופות וקוסמטיקה באיכות נמוכה. 

פוליסורבט 80 בחיסונים מאפשר למתכות כבדות (אלומיניום וכספית) וגם למרכיבי חיסון אחרים - לחצות את ה- מחסום הדם-מוח (blood-brain barrier) -BBB. בדיקות בבעלי חיים הראו השפעות מזיקות על רבייה, תפקוד הלב, שינויים בהתנהגות וסרטן. והדובדבן שבקצפת הוא  שפירוק ה- Tween® 80 לסורביטול מגדיל את הסיכון לסוכרת. 

אז איפה הטוב?

שאלה טובה. 

אם לא היו לנו אפשרויות אחרות, היינו יכולים לחשוב שחיסונים הם שיטת ההגנה היחידה. אם לא היו חוקרים אותם כל כך הרבה שנים, אולי לא היינו מודעים לסיכונים ולסכנות הטמונות בהם, אולי לא היינו מקשרים בינם לבין התופעות שמופיעות לאחר הזרקתם לגוף. 

אבל, וטרינרים רבים למדו את החיסונים וכך גם הקונגרס האמריקני. 

החוק הנוכחי רואה בחיסונים "כבלתי בטיחותיים אבל הכרחיים". סקוטוס (בית המשפט העליון של ארה"ב) תמך בחוק זה. אבל  - הכלל הראשון ברפואה זה קודם כל לא להזיק ... על ידי הזרקת חומרים שעלולים להזיק לכלב. 

שלא יהיה לכם ספק, החיסון מעביר לכלב את המחלה בצורה כזו או אחרת. הנגיף/חיידק מומת או מוחלש מועבר לכלב ומשפיע עליו.  כשזה קורה, כפי שאנו מתארים, הוא יראה שינויים מבחינה התנהגותית ופיזית. זה יכול להתבטא בגירוד חזק, בעיית אוזניים כרונית, רגישות למזון וגם בשינויים רגשיים. כשהכלב מקבל קוקטייל של חיסונים בבת אחת, זה עלול לגרום לבילבול שלם במערכת החיסונית שלו שכבר לא יודעת כיצד לחלות וכיצד להירפא. 

שימרו על מערכת החיסון של הכלבים שלכם וחזקו אותה בעזרת מזון נקי טרי ומאוזן, מים נקיים, אי שימוש בתכשירים מלאי חומרי הדברה ולא משנה אם הם מקומיים או דרך הפה, פעילות גופנית, הוצאת אנרגיה, תמיכה עם צמחי מרפא ותוספי תזונה במידת הצורך. כל אלה מאפשרים למערכת החיסון לבצע את תפקידה היטב מבלי להרעיל את הכלב שלכם. תמיכה רציפה במערכת החיסון תספק הגנה לכל החיים. 

כל אדם חייב להגיע למסקנות משלו ... לקבל את ההחלטות שלו ולחיות עם ההשלכות. מטרת הפוסט הזה שנשען על מאמרים שנכתבו בידי וטרינרים הוליסטים היא להעביר לך את המידע שקראתי ולמדתי. תפקידכם ללמוד אותו ולחשוב עליו כדי לתת הסכמה מושכלת לוטרינר שלכם אם ברצונכם לחסן את כלבכם, או שאתם בוחרים לא לתת אותם (חוץ מכלבת שמחויבת לפי חוק שאר החיסונים הם לא חובה).  אתם אחראים על בריאות כלבכם, וההחלטות שאתם מקבלים צריכות להיות מבוססות על ידע מלא של הסיכונים וההשלכות של החיסונים.

מקורות:

Dr. Will Falconer, DVM

Dr. Dee Blanco, DVM

Maria Ringo Stauble - Homeopathic Medicine

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.