מתן אוכל חי לכלבכם היא הדרך הטובה ביותר לספק להם תזונה מאוזנת. עם זאת, יש הרבה מידע שגוי בנושא שעלול לבלבל ולהרתיע בעלי כלבים המעוניינים לעשות את הדבר הנכון עבור כלביהם. במהלך שלוש השנים בהן אני מאכילה את לאנה תזונה טבעית בלבד וגם כותבת על זה, אני שומעת הרבה פעמים את המיתוסים שאפרט כאן, ולכן הגיע הזמן להפריך אותם. אז קבלו את העובדות ... הנה האמת שמאחורי 7 המיתוסים הנפוצים ביותר לגבי דיאטת אוכל נא לכלבים.
אחד המיתוסים המרכזיים שמפיצות חברות מזון גדולות לחיות מחמד על מנת להרתיע את בעלי הכלבים ממתן אוכל חי הוא שדיאטה המבוססת על תזונה טבעית אינה מאוזנת, ואינה מספקת את כל הערכים התזונתיים שהכלב צריך.
אז נכון שהאכלת כלבכם בסטייק עסיסי לא תספק את כל אבות המזון הדרושים לו כדי לפרוח. אבל, זה ממש לא המקרה בתזונה חיה מסחרית או זו שמכינים בבית. אוכל חי אינו מבוסס רק על בשר. מילת המפתח בתזונה חיה היא מגוון על מנת שהכלב יקבל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לו להתפתחות בריאה ותקינה. כלומר, עליכם להוסיף עצמות, דגים, ירקות כדי שהארוחה תהיה מאוזנת.
רוצים ללמוד כיצד להכין ארוחה טבעית בעצמכם? כנסו לפוסט.
הפחדות בריאותיות ומאד מתוקשרות במהלך העשורים האחרונים גרמו לבעלי הכלבים להיזהר מאוד מאיום הסלמונלה וחיידקים אחרים. מה שאירוני בדיווחים האלה, הוא שאף אחד לא עושה עניין גדול כששקי אוכל יבש מוחרמים מידי שנה כתוצאה מזיהום. רק לפני שבוע הייתה בישראל החזרה יזומה Recall לליין מוצרי המזון לכלבים של ספורטמיקס המיוצר בארה"ב לאחר שנתגלו שם מקרי תחלואה ואף מוות בכלבים שהוזנו במזונות אלו מכיוון שהכילו רמות חריגות של אפלוטוקסינים הרעילות לחיות מחמד.
לגבי החשש מסלמונלה וחיידקים אחרים, מערכת העיכול של הכלבים יכולה להתמודד עם חיידקים במעיים בצורה אידיאלית ללא כל בעיה. המערכת החיסונית של הכלב מסוגלת למנוע מחיידקים מזיקים כמו סלמונלה לפלוש לגוף ולהפר את האיזון הבריא של החיידקים במעיים. בנוסף לזאת, לכלבים שאוכלים אוכל חי יש קיבה חומצית מאוד כמו גם אנזימי עיכול טבעיים ומיצי מרה שעוזרים להם לעבד סלמונלה וחיידקים אחרים מבלי לחלות. דוקא כשכלב אוכל אוכל יבש חיידקים הופכים לסכנה. אוכל יבש אינו מכיל את האנזימים הטבעיים האלה, כך שיכולת הכלב להתמודד עם חיידקים נפגמת.
דבר נוסף, אם אתם יודעים ממי אתם רוכשים את הבשר, מה מקורו, איך הוא טופל ואתם מיישמים את חוקי ההיגיינה בטיפול בבשר, הסיכוי לזהום חיידקי כלשהו יקטן משמעותית.
אולי בהתחלה. אבל ככל שעובר הזמן מתייעלים והדבר הופך לשיגרה. הכל שאלה של התארגנות נכונה. אני יכולה לספר לכם שאני קונה את הבשר פעם בחודש (בשילוב עם הקניות למשפחה). לוקח לי בערך שעתיים אפילו פחות לארגן הכל ולהקפיא. פעם בשבוע אני מקדישה חצי שעה להכין מנות יומיות לשבוע הבא עלינו לטובה כך שאני לא מתעסקת עם זה כל יום יותר מכמה דקות. פשוט מוציאה את המנה שהיפשרתי בלילה, מוסיפה ירקות, זרעים למינהם ועוד תוספות אם צריך וזהו. את הבשר אני קונה מקצב שמביא את כל החלקים כולל זנב ואשכים.
זה מיתוס ולא מיתוס. נכון, בשר הרבה יותר יקר משק של אוכל יבש שמספיק ל-3 חודשים. אבל, עדיף להוציא את הכסף על מזון בריא עכשו מאשר על תרופות אחר כך. כשהתזונה נכונה, בריאה ומאוזנת לא צריך תרופות וגם לא צריכים קוטלי פרעושים למינהם. בנוסף, העצמות והחלקים הפנימיים הם לא יקרים בכלל, ולגבי הבשר – אפשר להשיג נתחים איכותיים אבל פחות יקרים. קחו בחשבון שרובכם כבר משלמים הרבה כסף עבור אוכל יבש שנחשב פרמיום ורוב הכסף הולך לטובת עיצוב האריזה שלו ולא לאיכות המזון שהוא מכיל.
זהו אחד המיתוסים הגדולים ביותר שקיימים סביב האכלת בשר חי לכלבים, ואולי זה שגרם הכי הרבה נזק. המחשבה שלהאכיל את הכלב באוכל חי ובריא יהפוך אותו לחיה טורפת שאינה יודעת שובע אינה מבוססת על דבר מלבד פחד. האכלת בשר חי לא תהפוך את כלבכם לאגרסיבי, אך כמו בכל מזון שכלבכם נהנה ממנו, כלבים מסוימים עשויים להיות טריטוריאליים בעת האכילה ולא ירצו לחלוק! ללמד את הכלב כללי התנהגות סביב אוכל חיונית ללא קשר לסוג הדיאטה שהוא אוכל. דיאטה המבוססת על בשר חי לא תגרום או תחריף בעיות התנהגות אצל כלבכם, וגם לא תהפוך אותו למפלצת תוקפנית.
נכון. לא כל העצמות מתאימות לכלבים. עצמות קטנות ועדינות שעלולות להתפצל ועצמות מבושלות שבירות עשויות להוות סכנה לכלב שלך. עם זאת, עצמות כאלו אינן כלולות בתזונה חיה לכלבים. כלבי בר וזאבים מכרסמים עצמות גולמיות בכדי לקבל סידן וכדי לעזור לשמור על השיניים נקיות וחזקות. יש להבדיל בין עצמות שהן חלק מהמנה היומית ודרכן הכלב מקבל את הסידן, לבין אלו שנועדו לבילוי וניקוי שיניים. כל עוד שהראשונות לא תהיינה מבושלות והשניות תתאמנה לגודל הכלב הן מהוות תוספת חיונית בריאה וטעימה לכלב.
איך לבחור את עצמות ניקוי לשיניים המתאימו לכלב שלכם?
אנשים רבים חושבים על אוכל חי כדיאטה שמתאימה אך ורק לכלבי עבודה גדולים וחזקים, ושאסור לתת אוכל חיי לכלבים קטנים. מיתוס זה נבע מהפחד מעצמות אותו סקרנו במיתוס מספר 6 לעיל. אין שום סיבה שכלב קטן לא יוכל ליהנות מדיאטת בשר חי לצד החבר הגדול שלו. כל עוד הדיאטה מתוכננת ומוגשת בדרך הנכונה שעונה על צרכיו של הכלב האישי שלכם. עצמות שהן בחירות טובות לכלבים קטנים יותר כוללות צווארי עוף או ברווז וכנפיים.
לסיכום, אוכל חי תמיד עדיף על אוכל מת. אבל למה לטרוח? יש הרבה סיבות. ליחצו פה לקרוא. הכלב שלך סומך עליך. אם אתה רוצה לתת לו את הסיכוי הטוב ביותר לחיים בריאים, תזונה חיה היא הדרך. מזון חי טרי ומלא יכול לספק לכלבכם את כל מה שהוא צריך כדי להיות בריא.