עזרה ראשונה הומאופתית במקרים של הכשת נחש

כשמגיע האביב והטמפרטורות עולות, הנחשים מתעוררים מתרדמת החורף מלאים בארס. עבור כלבים, כמו בני אדם, הכשות נחש הן מסכנות חיים ולפעמים לוקח זמן עד שמגיעים לוטרינר. הפוסט הזה עוסק ברמדי (תרופות הומאופתיות) שהוכחו כיעילות במתן עזרה ראשונה במקרים של עקיצות חרקים, פצעים, והכשת נחש. מומלץ לרכוש את הרמדי שיהיה לכם בבית ולקחת אתכם כשאתם יוצאים לטיול. הן יכולות להציל חיים ובהרבה מקרים, כלבים שלקחו את הרמדי, לא היו זקוקים כבר לנסיוב כאשר הגיעו לוטרינר.

עזרה ראשונה לא מחליפה טיפול מקצועי של וטרינר. היא נועדה לטיפול בכלב עד הגעתו לוטרינר. 

סימנים המעידים על הכשת נחש

  • פצע קטן ומדמם
  • שתי נקודות של נשיכה שלא תמיד נראות לעין ביחוד בכלב שחור
  • הכשת נחש צפע מאד כואבת – אפילו יותר משבר. הכלב לא מסוגל שיגעו במקום ההכשה.
  • בדרך כלל יהיה גם שטף דם ברירית (פה או עין) ולפעמים אפשר לראות על העור שטפי דם סגולים – זהו חלק ממנגנון שהורס את השכבה הפנימית של כלי הדם.

אם מבחינים באחד מהסימנים הנ"ל חייבים לקבל עזרה מיידית. להישאר רגועים וכמה שפחות להזיז את הכלב. לתת עזרה ראשונה הומאופתית בדרך לוטרינר קרוב שמחזיק בנסיוב. 

כשההכשות מורכבות והמצב מתדרדר מהר, הוטרינר נותן טיפול ראשוני ומפנה לבית חולים. רוב המקרים אינם כאלה.

Ledum Palustre

רמדי מספר אחת לעקיצות חרקים או נשיכות על ידי בעלי חיים. 

לפני שהומצא חיסון הטטנוס, ההומאפתיה השתמשה בשלושת התרופות האלו ברוטציה: Ledum, Hypericum ו- Arnica לאחר היחשפות לחיידק. 

Ledum מתאימה לכל סוג של פצע וכדאי שתהיה בערכת העזרה הראשונה שלכם. אני לא יוצאת בלעדיה לטיולים בטבע במיוחד באביב. היא מסוגלת לעצור זהום ולהפחית כאב בשניות. אני נותנת אותה גם במקרים שאני מוצאת קרציה על הכלבה שלי.

הרמדי הזו מתאימה במיוחד לכלבים שאוהבים קור כמו אמבטיה קרה או טיפול באמצעי קר כמו קרח. איך תדעו שהתרופה הזו מתאימה לכלב שלכם? קחו מטלית טבולה במים חמים ומטלית נוספת טבולה במים קרים או עם קרח ותשימו על האזור הפצוע. הכלב יגיד לכם מה מרגיש לו טוב. אם הוא לא רוצה את המטלית החמימה, תקשיבו לו ותנו Ledum.

בנוסף, Ledum היא תרופה מצוינת לטיפול ראשוני בהכשות נחש. השתמשו בה באופן חופשי לפי ההוראות בסוף הפוסט והגיעו לוטרינר בהקדם האפשרי. כלבים יכולים להיות בסדר עד שהם מגיעים לוטרינר וחלקם אף אינם זקוקים לנסיוב. 

להמשך הטיפול יש שתי תרופות שאותן יש להתאים לכלב כפי שיוסבר בהמשך. 

Arsenicum Album

כפי שציינתי התרופה הראשונה בעת הכשת נחש היא Ledum. זו הרמדי הראשונה שיש לתת בדרך לוטרינר. לאחר הביקור אצל הוטרינר, ניתן לטפל בפצע בבית באמצעות Arsenicum ו-Lechesis. 

הכשת הנחש שונה מאוד מנשיכה של חיה אחרת. נשיכה מחיה שמנסה להגן על עצמה, כמו הכשת נחש, מלווה במטען אנרגטי גדול העלול לפגוע ברקמה יותר מכל סוג אחר של נשיכות. 

לאחר ההכשה, יכול להופיע זיהום משני וכן סיבוכים כמו נמק. רקמות העור הופכות לכחולות כיוון שהדם לא מגיע אליהן או שהן מושפעות מהארס, והן מתחילות למות. ה-Arsenicum עוזרת בחידוש הרקמות הנמקות.

הרמדי הזו מתאימה במיוחד לכלב שהוא חסר מנוחה, חרד, פוחד, חלש, קר לו (צמרמורות) ומחפש חום.

Lachesis Mutans

הרמדי הזו יעילה לטיפול בפצע מדמם מאוד או אם העור נראה אדמדם או כחול כהה. 

התרופה מתאימה לטיפול ברקמות עור פגועות ונמקות וכשהכלב לא יכול לסבול חום או הפעלת לחץ כלשהו על הפצע. כלב שהרמדי Lachesis מתאימה עבורו יכול להיות חשדן, ומצבו מחמיר בדרך כלל אחרי השינה או בלילה. טוב להם יותר באוויר קר ועם שתיה של מים קרים. 

זיכרו, אתם לא משתמשים ב-Lachesis רק בגלל שהכלב הוכש, אלא אתם מסתכלים על התסמינים ועל מה מתאים לכלב.

  • כלב A שהוכש ובעקבות ההכשה רקמות העור נמקות, הוא חשדן ומצבו מחמיר בלילה אבל הוא לא סובל קור ומחפש חום, יקבל Arsinicum.
  • כלב B שהוכש וסובל מאותם תסמינים אבל לא יכול לסבול חום ומחפש קור, יקבל Lachesis. 

רוב הכלבים מוכשים בחוטם (חוטם) או בראש. הסכנה היא שאם הרקמות באיזורים האלה מתנפחות יותר מדי, הן יכולות לחסום את קנה הנשימה. הטראומה לרקמה יכולה להיות קשה וכואבת למדי, אך הומאופתיה יכולה לעשות את כל ההבדל בעולם. 

שימרו במקרר גם ויטמין C – ותנו שוב ושוב לשיקום הרקמות אחרי הטיפול אצל הוטרינר. 

כיצד להשתמש ברמדי?

הרמדי קלות לשימוש ולא יקרות. אפשר לקנות אותן בבתי מרקחת שמוכרים מוצרים הומאופתים, או להקליד בגוגל את שם התרופה ולהזמין אותה מחנויות מקוונות(אפילו באמזון). 

הרמדי מגיעות בעוצמות שונות: 30C ו- 6C הן הכי נפוצות וזמינות. 

עבור הכשות ועקיצות חרקים, 30C היא בחירה טובה. 

הרמדי מגיעות בדרך כלל בצורה של כדורים קטנים או טבליות. מכיוון שהכשת נחש היא מצב חרום ומהירות התגובה היא מאד חשובה, יש לתת את הטבליות ישר לתוך הפה. עדיף לא לגעת בטבליות על מנת לא לפגוע ברמדי, אלא להניח אותן ישירות בתוך הפה של הכלב. שימו שלושה כדורים בתוך מכסה הבקבוק או הניחו אותן על כפית והכניסו ישירות לפה של הכלב. (שולפים את שפתו התחתונה בצד הפה ומכניסים אותם לשם – זו הדרך הכי קלה). מינון: 

  • מנה (3 כדורים) כל רבע שעה למשך שעה – סה"כ 4מנות.
  • מנה כל חצי שעה סהכ 3 מנות
  • מנה כל שעה – סה"כ 2-3 מנות
  • מנה כל כמה שעות לפי הצורך

אם המצב ממש חמור והכלב בוכה מכאב אפשר לתת כל 5 דקות. אם אחרי 3 מנות אין שיפור, להפסיק ולהחליף לרמדי אחר.

כדי ליטול את התרופות בעצמכם, פשוט הניחו שניים או שלושה כדורים מתחת ללשון ותנו להם להתמוסס. 

בטיחות

בניגוד לשיטות רבות אחרות של טיפול, ההומאופתיה בטוחה ויעילה כאחד. תרופות הומיאופתיות אינן רעילות מכיוון שהחומרים המקוריים מהם הן מופקות מדוללים מאות אלפי פעמים. אין תופעות לוואי או התוויות נגד. הן לא מתנגשות עם תרופות או צמחי מרפא אחרים. אבל, במידה והכלב מטופל בתרופה אחרת למצב אחר, יש להתייעץ עם הוטרינר.

והכי חשוב - התרופות האלו עובדות. נקודה!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.